Kuukauden kasvis: Syötävät kukat
Koristele niin leivonnaiset, juomat kuin suolaiset ja lämpimät ruoat kokonaisilla kukilla tai ripottele yksittäisiä terälehtiä. Kukkia voi käyttää myös kuivattuna. Kokeile esimerkiksi sitruunaista samettikukkaa, pippurista krassia, kirpeää orvokkia ja hapokasta omenankukkaa. Käytä vain syötäväksi sopivia ja kasvatettuja kukkia.
Parsa
Valkoinen parsa on parhaimmillaan keitettynä. Vihreää parsaa kannattaa grillata, paistaa tai höylätä kypsentämättömänä salaattiin.
Raparperi
Kirpeän raikas raparperi tasapainottaa makeita jälkiruokia. Raparperi sopii erinomaisesti myös keväisten salaatinkastikkeiden maustamiseen.
Kokeile raparperihilloa smetanalla pehmennettynä ja tarjoa sitä paistetun kalan kanssa.