Kuukauden kasvis: Varsiparsakaali
Varsiparsakaalia tuotetaan talvisin Espanjassa ja kesällä kotimaassa. Ohutvartinen kasvis on hyvin monikäyttöinen. Sitä voi syödä rapeana herkkuna sellaisenaan, nopeasti vesitilkassa höyrytettynä tai grillin kautta pyöräytettynä.
Muista myös: Passionhedelmä
Tuore passionhedelmä on pyöreä. Kypsyessään passionhedelmän kuori kuivuu ja kutistuu. Mitä muhkuraisempi ja ryppyisempi kuori on, sitä paremmalta hedelmä maistuu. Passionhedelmästä syödään siemenet ja niitä ympäröivä hedelmäliha.
Vinkit:
”Näyttävän ulkonäkönsä ansiosta varsiparsakaali sopii hyvin visuaaliseksi elementiksi annoksiin. Voit käyttää pienemmät varsiparsakaalit kokonaisia, ja isommat halkaista pituussuunnassa puoliksi. Varsiparsakaali näyttää kauniilta esimerkiksi piirakan ja pizzan päällä, tai kevään juhlissa voileipäkakun koristeena.”
”Passionhedelmä tuo leivontaan ja ruoanlaittoon kirpeyttä ja raikkautta. Hedelmän siemenet luovat mukavaa tekstuuria pehmeisiin vaahtoihin ja leivonnaisten täytteisiin. Passionhedelmän makupareiksi sopivat hyvin esimerkiksi ananas, mango ja vanilja. Yrteistä sen kanssa kannattaa kokeilla minttua ja rosmariinia.”