Tämän verran ruokavalintamme vaikuttivat perjantaina 14. helmikuuta pidettynä Ilmastolounaspäivänä.

Neljä kertaa vuodessa pidettävä ilmastolounas järjestettiin jälleen perjantaina 14.2. Ilmastolounaspäivänä laskemme nautitun lounaan ilmastovaikutuksen joka mahdollistaa läpinäkyvämmän vertailun ruokavaihtoehtojen välillä ja kannustaa valitsemaan lautaselleen myös ilmaston hyvinvointia kannustavia ruokia.

Pienikin muutos riittää ruokailutottumuksissamme kuten laskelman alta löytyvästä Luonnonvarakeskuksen (Luke) infosta voi huomata.

 

Hellan lounaan ilmastovaikutus:

Ruotsin mummon lihapullia L, A, muusia L, G, A, puolukkaa M, G, VEG

Ilmastovaikutus 2 CO₂e/kg /annos

Ilmastovaikutus yhteensä 1600 CO₂e/kg

TÄMÄ PÄÄSTÖMÄÄRÄ VASTAA YHTEENSÄ 11 200 KM AUTOILUA

 

Punajuurilettuja L, A ja ohraa M, A, VEG

Ilmastovaikutus 0,28 CO₂e/kg /annos

Ilmastovaikutus yhteensä 140 CO₂/kg

TÄMÄ PÄÄSTÖMÄÄRÄ VASTAA YHTEENSÄ 1000 KM AUTOILUA

 

Kranssin lounaan ilmastovaikutus:

Meksikolaista nachovuokaa L, G, A ja  avocado-kermaviilikastiketta L, G, A
Ilmastovaikutus 0,8 CO₂e/kg/annos

Ilmastovaikutus yhteensä 161 CO₂

TÄMÄ PÄÄSTÖMÄÄRÄ VASTAA YHTEENSÄ 1000 KM AUTOILUA

Kuva: Luonnonvarakeskus Luke / 2020.

Sivustomme käyttää evästeitä. “Hyväksy kaikki evästeet” -nappia painamalla hyväksyt evästeiden käytön. 
Käytämme evästeitä, jotka liittyvät sisällön latautumisnopeuteen. Vierailijan henkilötietoihin liittyvää dataa ei evästeillä kerätä.