Viimeisimmät

Vastuullisuus – toimintoja ilmaston ja ympäristön hyväksi.

3
helmi
2025
Kertakäyttömukien poisto Vallilan Antellin ravintoloista vähentää jätettä 1500kg vuodessa

Vastuullisuus on arvo, johon me Antellilla sitoudumme pitkäjänteisesti. Vastuullisuustoimintamme pohjaa Antellin eettisiin toimintaperiaatteisiin (Code of Conduct) sekä vastuullisuusstrategiaamme.

Antell on mukana Joutsenmerkki-prosessissa, jossa Vallilan ravintolat Hella ja Tori muuttuvat joutsenmerkityiksi ravintoloiksi helmikuun loppupuolella. Joutsenmerkin myötä ympäristötyö ja vastuullisuus näkyvät entistä enemmän myös lounastarjoilussa.

 

Ympäristöystävällinen ravintola

Teemme päivittäin ruokalajikohtaista menekinseurantaa, jotta pystymme minimoimaan hävikin määrän. Hyvä tuotannonsuunnittelu ja datalla johtaminen ovat avainasemassa hävikinhallinnassa.

Suosimme raaka-ainehankinnoissamme suomalaisia tuottajia, jolloin voimme olla varmoja käyttämiemme raaka-aineiden alkuperästä ja valmistustavasta. Meillä on vastuu paitsi ruoan laadusta, myös asiakkaistamme ja muista sidosryhmistämme.

Joutsenmerkki näkyy valikoimassamme entistä vastuullisempina vaihtoehtoina. Tarjoamme päivittäin ympäristöystävällisemmin tuotettuja ruokia ja lisäämme raaka-aineissa luomutuotteiden määrää. Joutsenmerkin myötä päivittäisessä käytössämme on vähintään 20 luomutuotetta. Tehokkaalla logistiikalla pienennämme tavarantoimitusten hiilijalanjälkeä entisestään.

 

Henkilökunnan kouluttaminen

Sitoutunut henkilöstömme on avain vastuulliseen ja laadukkaaseen ruokapalveluun. Kouluttamalla henkilöstöämme varmistamme, että jokainen lounas edustaa parhaita mahdollisia valintoja sekä asiakkaan että ympäristön kannalta

Konkreettiset muutokset

Konkreettisesti tämä näkyy maanantaista 10.2. alkaen niin, että Vallilan Hella ja Tori -ravintoloissa nautimme lounaskahvit posliinimukeista.

Kertakäyttömukien poisto vähentää 1500 kg energiajätettä vuodessa

Kertakäyttömukeista luopumalla vähennämme merkittävästi jätettä.

Pelkästään Hella ja Tori-ravintoloissa kuluu kertakäyttömukeja noin 600kpl/päivä.

Se tekee viikossa 3000 mukia ja kuukaudessa jo 12 500 mukia. Vuositasolla lukumäärä nousee jo 137 500:n.  Luopumalla kertakäyttömukeista vähennämme energiajätettä 1500 kg vuodessa.

Jatkossa nautimme lounaskahvit Hellassa ja Torissa posliinimukeista:

  • nauti kahvi ja jälkiruoka lounaan jälkeen ravintolassa. Vastuullinen kahvi nautitaan posliinikupeista ja se maistuu astetta paremmalta hyvässä seurassa ravintolassa nautittuna.
  • Mikäli aikataulusi ei salli ravintolassa nautittua kahvia, ota kahvi mukaasi posliinimukiin. Posliinimukin voit helposti palauttaa mihin tahansa ravintolaan myös muulloin kuin lounasaikaan.
  • Voit ottaa kerroksesta Vallila- mukin mukaasi lounaalle. Täytä lounaan jälkeen kahvilla ja vie mennessäsi kerroksiin.

Vastuullisuus lähtee meistä kaikista – yhdessä vaikutamme!

 

 

Lue lisää Antellin vastuullisuudesta

https://galleria.antell.fi/ymparisto/

https://www.antell.fi/antell/vastuullisuus/

 

Jaa uutinen somessa

Viimeisimmät

Sivustomme käyttää evästeitä. “Hyväksy kaikki evästeet” -nappia painamalla hyväksyt evästeiden käytön. 
Käytämme evästeitä, jotka liittyvät sisällön latautumisnopeuteen. Vierailijan henkilötietoihin liittyvää dataa ei evästeillä kerätä.