Viimeisimmät

Toukokuun sesongissa kirpeän herkullinen tuttava!

2
touko
2021
Toukokuussa raparperi puskee tiensä aurinkoon ja maustaa piiraat, juomat ja yllättää grillissäkin pekoniin käärittynä. Toukokuussa Ravintolakylässä raparperi maistuu Vietävän hyvää tuotteissa sekä jälkiruokapöydässä.

Raparperi on rantautunut Suomeen alunperin herrasväen puutarhoihin 1800-luvun lopussa. Alkujaan happoinen raparperi on ollut käytössä lääkekasvina jo 5000 vuotta sitten. Ja arvatenkin kiinassa. Raparperi on hyvin talvenkestävä, joten tätä mehukasta ja jopa aliarvostettua hienostuneen makuista herkkua kasvatetaan napapiirillä saakka.

(Lähde: Satokausikalenteri. Tutustu muihin sesongin kasviksiin ja hedelmiin ja nouki houkuttelevimmat resepti-ideat!)

 

Bongaa kauden sesonkiherkut Ravintolakylän kahvilavalikoimasta ja jälkiruuasta toukokuussa!

Jaa uutinen somessa

Viimeisimmät

Sivustomme käyttää evästeitä. “Hyväksy kaikki evästeet” -nappia painamalla hyväksyt evästeiden käytön. 
Käytämme evästeitä, jotka liittyvät sisällön latautumisnopeuteen. Vierailijan henkilötietoihin liittyvää dataa ei evästeillä kerätä.